Ville Kalliala      

         Golfopetusta vuodesta 1983           

Hukki (hook), lyönti jossa pallo kaartaa vasemmalleHukki ja sen syyt

 

Hukki syntyy kun mailanlapa on kiinni mailan kulkusuuntaan nähden. Yllä olevissa videoissa on joitakin mahdollisia syitä tähän ongelmaan.


Hukki kun ote aukeaa

Hukki voi olla seurausta otteen aukeamisesta takana. Jos vasemman käden sormet aukeavat takana ylhäällä, voi maila liukua sormia pitkin lähemmäksi sorimien päitä. Kun lyönnin suunta vaihtuu alaspäin kohti palloa, maila saattaa pyörähtää sormien mukana eri asentoon kuin miten maila alunperin oli kädessä. Otteen on hyvä pysyä samana koko lyönnin ajan.


Hukki kun käsivarret kiertyvät liikaa

Yllättävä hukki aiheutuu usein mailanlavan ja käsivarsien turhan aikaisesta tai voimakkaasta kiertymisestä osumassa ja saatossa. Mailan lavan pitäminen pidempään suorana osuman jälkeen auttaa asiaa.


Hukki kun vasen reuna pelottaa

Hukkiongelmaisilla pelaajilla saattaa tulla jonkinasteinen pelko päälle jos vasemmalla on jotakin mihin kerta kaikkiaan ei pitäisi lyödä. Silloin saattaa kaikesta huolimatta hukki yllättää, vaikka olisi ottanut tavallista enemmän hukkivaraa suuntauksessa. Fade lyönnin opettelusta voi olla suurta apua.


Hukki hyödyksi

Hukki voi olla joskus hyödyllinen lyönti. Kentällä voi tulla tilanne jossa pitää kiertää joku puu tai metsänreuna, tai joskus voi olla edullista saada pallo pomppimaan lipulle oikean kautta. Kun harjoittelee tällaisia tilanteita varten, voi kentällä helpommin onnistua.

Hukki wedgellä

Hukki voi olla joskus hyödyllinen lyönti myös wedgellä. Pallon saa kaartamaan korkeana vasemmalle jos maila on osumassa kärki ilmassa. Voi olla joskus hyvin hyödyllinen lyönti.


Pieni hukki eli draw vie pallon kaikkein pisimmälle.