Joskus kannattaa harjoitella mahdollisimman suuria sivukierteitä. Sellaisesta voi olla hyötyä niin pelissä kuin oman osaamisen vahvistamisessa.
Pallo jyrkässä alarinteessä
Kun pallo on jyrkässä alarinteessä, kannattaa pitää pallo takajalalla ja paino etujalalla. Pallo saa nousta sen verran kuin maila sitä nostaa, itse ei kannata auttaa palloa korkealle.
Draivi vastatuuleen
Rautamailalla vastatuuleen
Vastatuuleen kevyt lyönti rauta 6:lla pysyy helposti matalana rauta 9 sijaan
Vastatuuleen voi valita suuremman mailan ja ottaa alempaa kiinni
Draivi myötätuuleen
Pallon lyöminen paksusta raffista
Lyönnin korkeuden säätäminen
Vasemmalta lyöminen
Polviltaan lyöminen
Polviltaan lyömistä voi olla hyvä harjoitella, vaikka sellaista lyöntiä ei tarvita kovin usein. Jos pallo on päätynyt puun alle ja matalalla olevat puun oksat estävät normaalin svingaamisen, voi tällaisen lyönnin osaamisesta olla hyötyä. Harvinainen tilanne, Jos pallo makaa kuitenkin hyvin, eivätkä oksat ole pallon lentoreitin edessä, voi säästää juuri sen ratkaisevan lyönnin.
Polviltaan lyömistä kannattaa harjoitella silloin kun on kuivaa, koska silloin polvet säästyvät kastumiselta. Kätevää on harjoitella talvikaudella sisätiloissa. Ulkona harjoitellessa voi tietenkin asettaa pyyheliinan polvien alle, mutta pelatessa niin ei rangaistuksetta tehdä.
Polviltaan lyömisen harjoittelu monipuolistaa omaa lyöntivalikoimaa, ja tästä harjoittelusta on apua myös lyönteihin joissa pallo on pelaajaa ylempänä.
Erilaisten lyöntien hallitseminen auttaa kiperissä tilanteissa. Kaikkein tärkeintä on tietää kannattaako lyöntiä ylipäätään lähteä yrittämään. Jos on joskus kokeillut lyöntiä, tietää paremmin.
Pallo seinän vieressä
Joskus pallo voi olla aivan aidan tai muurin vieressä. Pallon voi silti lyödä kohtisuoraan poispäin muurista. Tässä lyönnissä on vaara että pallo osuu pelaajaan itseensä, joten lujan lyönnin välttämättömyyttä kannattaa harkita ennen kuin lyö.
Pallon voi lyödä muurin vierestä myös muurin kautta. Jos muurin pinta on tasainen, riskit eivät ole kovin suuret.
Pallon voi lyödä muurin vierestä myös suljetulla mailalla. Tällä tavalla pallon saa sivuun muurin suunnasta ja lyönti on melko helppo saada onnistumaan vaikka löisi lujempaakin.
Jos putteri puuttuu
Jos putteri puuttuu, on monelle pelaajalla seuraavaksi paras mailavalinta puttaamiseen PW tai SW. Tässä lyönnissä kannattaa osua mailan lavan alareunalla pallon puoleenväliin tai hieman sen yläpuolelle. Pallo kannattaa pitää etujalalla, kuten muutenkin putissa.
Robert Streb puttasi (5.7.2015) The Greenbrier Classicissa viimeisen kierroksen sisääntulon bunkkerimailalla. Putteri oli vahingoittunut 9. griinin tuntumassa. Hyvin sujui putti myös SW:llä, hän teki 5 birdieitä sisääntulossa, ja pääsi uusintaan kilpailun voitosta.
Puttaamista kannattaa harjoitella SW:llä. Puttaminen onnistuu parhaiten silloin kun osuu mailan lavan alareunalla pallon keskikohtaan tai juuri sen yläpuolelle. Maila saa olla osumassa mieluiten jo hieman nousussa ylöspäin, joten pallo kannattaa pitää aika edessä. Tällaisella osumalla pallo lähtee pyörimään hyvin. Jos osuu pallon keskikohdan alapuolelle, nousee pallo ylös griinin pinnasta ja samalla palloon tulee alakierrettä. Silloin lyönti jää merkittävästi lyhyemmäksi kuin puhtaalla osumalla.
Tavallisella putterilla ei aina tule kiinnitettyä osumaan huomiota, koska putterissa on osumapintaa huomattavasti enemmän kuin SW:n alareunassa, ja putterit tapaavat olla melko anteeksiantavia.
Silloin kun näkee huippupelaajan puttaavan muulla mailalla kuin putterilla, on tavallisin valinta SW. Varmasti kaikki ammattilaispelaajat ovat harjoitelleet puttaamista SW:llä ja osaavat putata silläkin hyvin. Eniten hyötyä tuosta taidosta on silloin kun pallo on aivan griinin reunalla ja nojaa griiniruohoa pidempään foregriinin ruohoon. Sellaisesta paikasta on hankalaa saada putterilla kovin hyvää osumaa palloon, mutta "toppi" SW:llä toimii hyvin.
Sirkuslyöntejä, ei käytetä pelissä
Koppilob
Koppilob vasemmalta puolelta
Koppitoppi
Lyönti väärään suuntaan