Ville Kalliala      

         Golfopetusta vuodesta 1983           

 

Golfpelin voi aloittaa monella tavalla. Tavallinen tapa on mennä tutun pelaajan kanssa golfklubin harjoituskentälle kokeilemaan pallon lyömistä. Tällä tavalla aloittaneet huomaavat pian että palloon osuminen ei ole niin yksinkertaista kuin olisi voinut kuvitella.

Paras tapa aloittaa golf on puttaaminen, siitä voi siirtyä griinin ulkopulelle chippaamaan ja sen jälkeen aina kauemmaksi reiästä lyömään pidempää matkaa. Harva aloittaa golfuraansa näin, vaikka niin pääsee vähimmällä.

Puttaamisesta kannattaa aloittaa, mieluiten metrin putista ja vasta sitten kannattaa harjoitella pidempää puttia. 

Puttaamisen jälkeen kannattaa harjoitella griinin ulkopuolelta pientä lyöntiä lipulle. Suositeltava matka on 10 - 20 metriä. 

Seuraavassa vaiheessa kannattaa siirtyä kauemmaksi lipusta tai siirtyä drivingrangelle. Sopiva matka lipulle on 25-40 metriä. 

Mailaan tulee lisää vauhtia kun antaa mailan heilahtaa vapaasti ranteista. Heiluttelua ilman palloa kannattaa harjoitella ainakin 10 kertaa ennen kuin lyö palloa, ja aina jos palloon osuminen tuottaa hankaluuksia. Matkaa lipulle saa olla 40-70 metriä. 

Jos mailan heilahduksessa on toivomisen varaa, kannattaa perehtyä otteeseen tarkemmin.

Mailaan tulee vielä lisää vauhtia kun kääntyy vartalosta molempiin suuntiin enemmän. Matkaa lipulle saa olla 70 - 120 metriä. 

Vaikka pallo lentää helposti kauas, kannattaa ainakin ensimmäiset 40 palloa lyödä maltillisella kovuudella. 

Jos osuminen tuottaa hankaluuksia, mailaa kannattaa välillä heilutella ilman palloa ja yrittää osua kevyesti maahan juuri sen kohdan jälkeen missä pallo olisi. 

Ilman palloa heiluttelu on tässä vaiheessa (ja aina tulevaisuudessakin) erittäin hyödyllistä. 

Matkimalla oppii myös. Kannattaa katsoa videoita "KATSO" sivulta.