Ville Kalliala      

         Golfopetusta vuodesta 1983           

Sivukierteet slaissi ja hukki


Slaissi (slice) syntyy kun mailanlapa on auki mailan kulkusuuntaan nähden. Yllä olevassa videossa on joitakin mahdollisia syitä slaissiin.

Hukki (hook) syntyy kun mailanlapa on suljettuna mailan kulkusuuntaan nähden. Yllä olevassa videossa on joitakin mahdollisia syitä hukkiin.

 


Mailan varsi voi katketa

Olin tekemässä videota toppaamisesta kun maila katkesi. Ohessa neuvoja siihen mitä tehdä kun maila on mennyt poikki ja mitä kannatta huomioda siltä varalta että maila menee poikki.

Maila voi katketa kesken lyönnin ja silloin lapa lentää lujaa kauas eteen. Katkeaminen tulee tavallisesti yllätyksenä.

Katkenneesta mailasta kannattaa säästää lapa. Siihen voi asentaa uuden varren. Myös varren ferrule (muoviosa lavan kiinnityskohdassa) ja joskus myös grippi (kädensija) kannattaa säästää.

Harva tulee ajatelleeksi että mailan varsi voi katketa vaikka maila ei osuisi mihinkään. Näin voi kuitenkin käydä. Mailan heilahduksen aikana mailan varsi taipuu ja joskus voi olla juuri se päivä jolloin kyseinen mailanvarsi menee poikki.Jos varsi menee poikki, mailan lapa voi lentää vaarallisesti eteenpäin. Tavallisesti lapa lentää viistoon vasemmalle noin 50 metrin päähän. On hyvä varautua tähänkin mahdollisuuteen ja heilutella mailaa sellaiseen suuntaan jossa ei ole ketään edessä.


Vasen polvi kipeytyy golflyönneistä

Vasen polvi voi rasittua golflyönnissä. Tavallisesti golfpallon lyöminen ei aiheuta fyysisiä ongelmia, mutta minulla vasen polvi on kipeytynyt pelin myötä 5 viime kesän ajan, ei juuri muulloin. Otin käyttöön kapean alkuasennon, jolloin paino ei siirry kovin voimakkaasti vasemmalle jalalle ja kiertyminenkin jää vähemmäksi. Siitä on ollut paljon apua. 

Vasemman jalkaterän avaaminen enemmän lyöntisuuntaan voi myös auttaa, mutta minulle siitä ei ollut apua.